4 Trucuri pentru rufe frumos mirositoare

Cu siguranță că, fiecare dintre noi ne dorim să avem haine cu un parfum proaspăt, înmiresmat și care să ne aducă o stare de bine. Cu toate acestea, de multe ori ni se întâmplă să observăm că hainele noastre au un miros ciudat și asta la câteva ore sau chiar minute de la purtare. 

Pentru că și noi vrem să evităm eventualele situații neplăcute, în articolul de astăzi îți vom prezenta câteva trucuri originale și inedite pentru a avea rufe frumos mirositoare.  

Spală hainele în mod corect 

Tot procesul pornește de la modul în care ne spălăm hainele și produsele pe care alegem să le utilizăm. De aceea, este important să folosim și un balsam pentru rufe, pe lângă detergentul obișnuit. Astfel, balsamul va contribui la păstrarea parfumului în țesătură pe o lungă perioadă de timp, precum și la prelungirea duratei de viață a acestora.  

De asemenea, îți recomandăm să eviți să îți speli hainele, pe care le porți atunci când gătești sau faci curat, în același timp cu cele cu care te duci la serviciu, sau cu care ieși în general în oraș. Este foarte posibil ca amestecând aceste două categorii de rufe, mirosurile să se întrepătrundă și să ajungi la un rezultat nedorit.  

Curăță constant mașina de spălat 

Suntem conștienți că se întâmplă adesea să uităm să curățăm mașina de spălat, deoarece nu considerăm important. Însă, adevărul este că oricât de performantă sau de nouă ar fi, aceasta trebuie constant curățată, și asta nu doar pentru a avea rufe frumos mirositoare, dar și pentru a ne păstra mașina de spălat într-o stare bună, pe o perioadă cât mai lungă de timp.  

Procesul de spălare al mașinii nu este deloc complicat și nici nu necesită mult timp. Având în vedere garniturile și cauciucul, acestea trebuie mereu uscate, după fiecare ciclu de spălare. Făcând acest lucru, eviți depunerea și acumularea de apă.  

Dacă este să ne referim la curățarea internă, clasicul oțet, care îți este cu certitudine la îndemână, te va ajuta și de această dată. Prin urmare, tot ce ai de făcut, este sa pui 2 căni de oțet și să pornești mașina de spălat la un program obișnuit, fără a pune haine în ea.  

Pe de altă parte, dacă niciuna dintre variantele menționate anterior nu te încântă, poți opta pentru produsele din supermarket. Le poți găsi foarte ușor la raionul destinat detergenților și au și un preț foarte accesibil. 

Uscarea rufelor 

După ce ți-ai spălat rufele în mod corect, este momentul să le usuci. Nu neglija acest aspect, deoarece deși nu pare deosebit de important, va face o diferență imensă. Așadar, ar fi bine să alegi să îți usuci rufele într-un spațiu aerisit, cel mai bine în aer liber. În cazul în care stai la bloc, uscarea pe balcon este una dintre cele mai bune soluții. 

Dacă în schimb este iarnă sau ai optat pentru un uscător de rufe, poți pune câteva picături din uleiul esențial preferat, pe o bucată de textil, urmând ca aceasta să ajungă în uscător, împreună cu celelalte rufe. În acest mod, uleiul nu va afecta țesătura, nu va lăsa pete pe hainele tale, iar acestea vor avea un miros proaspăt.  

Parfumurile pentru haine, o alegere excelentă 

Dacă ai pus în aplicare toate trucurile pe care le-am menționat mai sus, dar în continuare ai impresia că mirosul nu vrea să iasă din rufele tale, sau pur și simplu simți nevoia de ceva mai puternic, parfumurile pentru rufe cu siguranță îți vor fi de ajutor. 

Parfumurile pot fi cumpărate ca atare din magazine de specialitate, sau pot fi făcute chiar de tine în casă. Astfel, la baza parfumului pot sta uleiurile esențiale, sau săculeții cu diferite arome, pe care îi poți pune în dulap sau între haine.  

Mai mult decât atât, te poți folosi și de metodele tradiționale și să îți pui în dulap diverse săpunuri parfumate, sau o ceașcă cu boabe proaspete de cafea.  

Parcurgând și respectând aceste mici trucuri simple, nu doar că vei avea mereu niște rufe frumos mirositoare, dar și starea ta va fi una de bine. Alege să ai grijă de hainele tale, pentru a te bucura cât mai mult timp de ele! 

Alte articole

Descoperă magia Harry Potter!

A început aventura Harry Potter pe Sample-Box.eu. Înscrie-te în campanie (secțiunea Promoții) printre primii participanți și primești automat un album Harry Potter care conține și 6 abțibilduri pentru a începe colecția. Magia Harry Potter este aici și copilașii sunt fascinați să redescopere această lume prin intermediul albumelor cu abțibilduri. Părinții au redevenit și ei copii,

Cum prevenim astenia de primăvară?

A venit primăvara! Cel mai frumos anotimp asteptat de noi toți după o iarnă grea și rece.  Primăvara înseamnă ,,dezghețul, topirea, trezirea la viață, reînnoirea și renașterea naturii, vieții și a societății’’. Sună bine, nu-i așa? Observarea reînnoirii totale a naturii după o iarnă lungă și rece este incredibil de frumoasă, dar te poate face să te comporți ca o muscă somnoroasă, și nici nu ai fost noaptea trecută la petrecere.

Activități în aer liber pentru copii și părinți

 Hai la joacă! De ce? Orice părinte își dorește să petreacă timp de calitate cu copilul său, fie că acest lucru înseamnă 2 ore pe săptămână, sau chiar zilnic, mai ales când acest timp îl poți îmbina cu dezvoltarea copilului. Un exemplu benefic îl reprezintă activitățile în aer liber, pentru că acestea nu doar creează

Cum curățăm corespunzător plăcile de gresie și faianță

Curățarea gresiei și faianței face parte din rutina unei îngrijiri temeinice a casei. Sigur că acestea sunt șterse frecvent, însă periodic este nevoie să folosim un proces mai complex, pentru a îndepărta petele dificile, depunerile de calcar și murdăria din rosturi. Fie că avem plăci de culoare închisă sau deschisă, pentru a le păstra curate

Scroll to Top