Activități în aer liber pentru copii și părinți

 Hai la joacă! De ce?

Orice părinte își dorește să petreacă timp de calitate cu copilul său, fie că acest lucru înseamnă 2 ore pe săptămână, sau chiar zilnic, mai ales când acest timp îl poți îmbina cu dezvoltarea copilului.

Un exemplu benefic îl reprezintă activitățile în aer liber, pentru că acestea nu doar creează legătura strânsă dintre copil și părintele lui, dar au și un rol important în dezvoltarea acestuia. Astfel îl ajută să deprindă abilități de învățare, stimuleaza creativitatea, sporește aptitudinile sociale, cât despre sănătate, știm cu toții că joaca în aer liber întărește imunitatea.

Tocmai de aceea, te provocăm să bifezi activitățile din lista noastră  și să ne povestești cum ți-ai petrecut timpul cu copilul tău.

Sportul

Sportul este benefic atât pentru copii cât și pentru adulți, întărește imunitatea, crește stima de sine, ajută la disciplină și respect. Câteva exemple de activități sportive ar fi: baschet, tenis, fotbal, badminton, volei.

Picnic

Picnicul este o activitate care ne ajută să ne conectăm mai bine cu familia, ne ajută să ne relaxăm după o săptămână grea, și în plus, îmbină foarte bine relaxarea cu jocul. Fie ne putem juca board games (Monopoly, Activity, Trivia, etc), fie putem organiza o vânătoare de comori, și de ce nu, să înălțăm un zmeu sau chiar să sărim coarda.

Plimbările cu bicicleta/rolele/trotineta, un mod simplu de a ieși din casă la plimbare și foarte benefic pentru sănătatea copilului.

Bataie cu apă

Vine vara și știm cât de mult copiii iubesc să se bată cu apă. Câteva pistoale cu apă și fericirea deja a început!

Jocurile copilăriei

Cu siguranță, atât ”Șotron”, cât și ”Țară, țară vrem ostași”, sunt denumiri ce trezesc amintiri plăcute tuturor celor care fac parte din așa-zisa ”generație cu cheie la gât”. Acestea pot fi de actualitate, astfel încât din relația copil-părinte să ne transformăm în coechipieri. Printre altele, putem aminti: ,,Baba-oarba’’, ,,Elasticul’’, ,,Lapte gros, ,,Baloane de săpun’’, ,,Alunelu’’, ,,Roaba’’, ,,Friptea’’.

Alte articole

Descoperă magia Harry Potter!

A început aventura Harry Potter pe Sample-Box.eu. Înscrie-te în campanie (secțiunea Promoții) printre primii participanți și primești automat un album Harry Potter care conține și 6 abțibilduri pentru a începe colecția. Magia Harry Potter este aici și copilașii sunt fascinați să redescopere această lume prin intermediul albumelor cu abțibilduri. Părinții au redevenit și ei copii,

Cum prevenim astenia de primăvară?

A venit primăvara! Cel mai frumos anotimp asteptat de noi toți după o iarnă grea și rece.  Primăvara înseamnă ,,dezghețul, topirea, trezirea la viață, reînnoirea și renașterea naturii, vieții și a societății’’. Sună bine, nu-i așa? Observarea reînnoirii totale a naturii după o iarnă lungă și rece este incredibil de frumoasă, dar te poate face să te comporți ca o muscă somnoroasă, și nici nu ai fost noaptea trecută la petrecere.

Cum curățăm corespunzător plăcile de gresie și faianță

Curățarea gresiei și faianței face parte din rutina unei îngrijiri temeinice a casei. Sigur că acestea sunt șterse frecvent, însă periodic este nevoie să folosim un proces mai complex, pentru a îndepărta petele dificile, depunerile de calcar și murdăria din rosturi. Fie că avem plăci de culoare închisă sau deschisă, pentru a le păstra curate

5 activități în familie de Crăciun

Întotdeauna ți-ai dorit să încerci câteva activități de Crăciun cu copiii tăi, dar ai crezut că pur și simplu nu ai timp? Acesta este sezonul în care creăm cele mai frumoase amintiri alături de familia noastră. Fie că mergem la colindat, că împodobim bradul sau împachetăm cadourile, aceste activități sunt dintre cele preferate de cei

Scroll to Top