5 activități în familie de Crăciun


Întotdeauna ți-ai dorit să încerci câteva activități de Crăciun cu copiii tăi, dar ai crezut că pur și simplu nu ai timp?

Acesta este sezonul în care creăm cele mai frumoase amintiri alături de familia noastră. Fie că mergem la colindat, că împodobim bradul sau împachetăm cadourile, aceste activități sunt dintre cele preferate de cei mici. Pe lângă aceste ocazii clasice de a petrece timp cu cei dragi, adăugăm și noi o mică listă cu activități ușoare și haioase, care vor bucura întreaga familie.

Iată 5 activități ce pot fi facute alături de cei dragi în vacanța de Crăciun:

  • Fursecuri făcute acasă, ce pot fi oferite cadou

Nu este sărbătoare de Crăciun fără să coaceți biscuiți delicioși. Este una dintre cele mai simple activități la care poate participa întreaga familie.

Începând cu prepararea aluatului de biscuți, glazurarea acestora, până la crearea omuleților de turtă dulce, există o mulțime de modalități de implicare a copiilor, indiferent de vârsta lor.

Așadar, propunem cel puțin rețeta de turtă dulce, cel mai îndrăgit desert de Crăciun.

Pe lângă turta dulce, puteți adăuga și alte fursecuri. Puncte bonus dacă utilizați forme distractive cu tematică de Crăciun. Biscuiții pot fi împachetați frumos și pot reprezenta un cadou grozav pentru invitații de la masa de Crăciun.

  • Ședință foto tematică

Cel mai bun motiv de a reuni toată familia este o sesiune foto. Cu puțină planificare, poți face fotografiile de familie să pară ca și cum ar fi fost făcute de un profesionist.

Tot ce ai nevoie este un loc în casă, eventual lângă brad, unde sunt decorațiunile de Crăciun, un aparat foto sau un telefon cu o cameră foto performantă și întreaga familie. Vă puteți îmbrăca cu pulovere asortate de Crăciun, puteți folosi recuzita specifică sau chiar vă puteți costuma cu toții în Moș Crăciun. Adoptați cele mai naturale posturi pentru fotografii și lăsați atmosfera de sărbătoare să cuprindă fiecare dintre participanți, astfel încât să puteți imortaliza zâmbete sincere, reacții autentice și ipostaze amuzante.

  • Decorațiuni pentru casă

Decorațiunile de Crăciun făcute împreună cu familia sunt cele mai minutate, iar una ușor de confecționat este o coroană festivă de Crăciun. Poți folosi crenguțe și conuri de brad pe care le poți colora sau peste care poți adăuga sclipici, panglici, globuri și orice crezi că ar fi potrivit.

Conurile de brad pot fi folosite și în alte elemente decorative sau pot fi adăugate în brad, lângă globurile strălucitoare. Plus, strângerea lor este un motiv întemeiat să planificați o scurta excursie la munte.

Poți crea steluțe colorate din bețisoare sau ornamente din hârtie în formă de brad sau om de zăpadă. Sau poți tăia câteva portocale felii subțiri și le poți usca la cuptor. Vor ieși ornamente frumos colorate și parfumate. Creativitate nu are limite, mai ales atunci când copii participă la astfel de activități.

  • Felicitări de Crăciun și etichete pentru cadouri

Arătați-le celor dragi că vă gândiți la ei în timpul sărbătorilor, trimițându-le o felicitare de Crăciun.

Personalizați felicitarea folosind fotografiile de la sesiunea foto, alegând o singură poza sau facând un colaj. Puteți adăuga desenele copiilor sau alte elemente decorative (panglici, sclipici, stickere). Scrieți mesaje semnificative de Crăciun în fiecare felicitare înainte de a le trimite prietenilor și familiei.

Etichetele cadou sunt o modalitate excelentă de a vă personaliza cadoul. Le puteți asorta cu punga de cadou, cu hârtia de împachetat sau le puteți crea după propia imaginație. Cu doar câteva instrumente și puțină creativitate, veți reuși să creați ușor etichete unice pe care să așterneți cele mai frumoase gânduri.

  • Povești de Crăciun, chiar lângă brad

Crăciunul este o perioadă magică. Oameni sunt veseli, iar una dintre cele mai bune părți ale Crăciunului sunt poveștile care îl însoțesc. Există mai multe povești clasice, dar și povești care apar în fiecare an. Preparați ciocolată caldă, îmbrăcați cele mai călduroase pijamale, adunați-vă în jurul bradului și citiți împreună poveștile de Crăciun preferate.

În Ajunul Crăciunului, atmosfera redată de decorul vesel și luminos al bradului și citirea poveștilor despre Moș Crăciun vor purta copii într-o lume magică de care cu siguranță vor fi încântați.

Alte articole

Descoperă magia Harry Potter!

A început aventura Harry Potter pe Sample-Box.eu. Înscrie-te în campanie (secțiunea Promoții) printre primii participanți și primești automat un album Harry Potter care conține și 6 abțibilduri pentru a începe colecția. Magia Harry Potter este aici și copilașii sunt fascinați să redescopere această lume prin intermediul albumelor cu abțibilduri. Părinții au redevenit și ei copii,

Cum prevenim astenia de primăvară?

A venit primăvara! Cel mai frumos anotimp asteptat de noi toți după o iarnă grea și rece.  Primăvara înseamnă ,,dezghețul, topirea, trezirea la viață, reînnoirea și renașterea naturii, vieții și a societății’’. Sună bine, nu-i așa? Observarea reînnoirii totale a naturii după o iarnă lungă și rece este incredibil de frumoasă, dar te poate face să te comporți ca o muscă somnoroasă, și nici nu ai fost noaptea trecută la petrecere.

Activități în aer liber pentru copii și părinți

 Hai la joacă! De ce? Orice părinte își dorește să petreacă timp de calitate cu copilul său, fie că acest lucru înseamnă 2 ore pe săptămână, sau chiar zilnic, mai ales când acest timp îl poți îmbina cu dezvoltarea copilului. Un exemplu benefic îl reprezintă activitățile în aer liber, pentru că acestea nu doar creează

Cum curățăm corespunzător plăcile de gresie și faianță

Curățarea gresiei și faianței face parte din rutina unei îngrijiri temeinice a casei. Sigur că acestea sunt șterse frecvent, însă periodic este nevoie să folosim un proces mai complex, pentru a îndepărta petele dificile, depunerile de calcar și murdăria din rosturi. Fie că avem plăci de culoare închisă sau deschisă, pentru a le păstra curate

Scroll to Top