5 obiecte din casă pe care le poți refolosi


Odată cu realizarea curățeniei de toamnă, suntem tentați să aruncăm lucrurile din casă care nu ne mai sunt utile. Să nu ne grăbim însă spre tomberon. Multe dintre obiectele care par inutile pot fi refolosite. Și cu gândul la mediu, dar și la nevoile noastre, vă invităm să descoperiți 5 obiecte pe care le puteți utiliza în decorarea și organizarea casei.

Borcane

Fie că sunt de dimensiuni mari sau mici, acestea pot fi reutilizate după o spălare riguroasă și după ce scoatem etichetele. În cazul în care etichetele sunt bine lipite și nu reușim scoaterea acestora printr-o simplă tragere, putem să ținem borcanele într-un bol cu apă caldă pentru jumătate de oră, apoi etichetele se vor dezlipi ușor de pe recipiente.

În cazul borcanelor mari, putem să construim un terariu. Sunt necesare câteva plante din categoria  celor suculente (aloe vera, agavă, echeveria, etc), pământ de flori,  cărbune activ, ustensile de grădinărit și pietricele.

Borcanele mici, le putem refolosi la organizarea în baie. Într-unul putem pune dischetele demachiante, iar în altul betișoarele de urechi. Dacă vă doriți puteți vopsi noile organizatoare în culori care să se potrivească cu baia dumneavoastră.

De asemenea, ele pot fi folosite și pentru organizarea bucătăriei. Stocarea alimentelor în pungi nu este mereu eficientă. Pungile se rup, se răstoarnă ușor și dau un aspect inestetic rafturilor. De ce să cheltuiți pe noi recipiente, când aveți la îndemână borcane de diferite dimensiuni care pot fi refolosite?

Tricouri vechi

Chiar dacă tricourile sunt deteriorate sau nu și-au păstrat culoarea inițială, acestea pot fi refolosite pentru a crea o sacoșă textilă pentru cumpărături. Este necesar doar să tăiem mânecile tricourilor, materialul rămas să-l tăiem pe jumătate și să coasem aceste bucăți în laterale fomând astfel un pătrat. Pentru mâner, în funcție de dimensiuni, putem refolosi mânecile, tăindu-le de-a lungul lor și împletind materialul.

Tricourile pot fi taiate și refolosite și pentru curățarea casei, la baie sau bucătărie, ca spălătoare sau cârpe de praf. Materialul este rezistent și poate fi spălat și igienizat la temperaturi înalte la mașina de spălat, astfel încât să ne servească mult timp.  

Cutiile de conservă

După ce gătim, putem păstra cutiile de conservă și le putem folosi ulterior ca ghivece pentru plante aromatice. La fel ca în cazul borcanelor, acestea trebuie curățate bine înainte, ținute în apă caldă dacă au etichete și de ce nu, vopsite în culorile preferate. După acestă operațiune, punem pământ în ele și câteva semințe din ierburile aromatice preferate: busuioc, rozmarin, pătrunjel, oregano, mărar, etc. Dacă aveți un loc unde puteți suspenda aceste ghivece, le puteți găuri și puteți introduce un fir metalic în laterale.

Putem folosi cutiile de conservă și pentru a organiza anumite obiecte mici, cum ar fi suruburile sau cuiele.

Când refolosim o cutie de conservă, trebuie să ne asigurăm că nu are margini tăioase. În caz contrar, puneți cutiile într-un loc unde nu au acces copiii și animalele de casă.  

Dopuri de vin

Pentru a refolosi dopuril de vin, ne trebuie mai multe ustensile, dar rezultatul e pe măsură. Cu ajutorul unui pistol de lipit sau cu un adeziv rezistent, unim dopurile de plută disponibile. Astfel, se va forma un întreg căruia putem să-i punem rame de încadrare și care poate fi folosit ca panou pe care-l putem utiliza în bucătărie. În acest fel, putem afișa mai ușor rețetele atunci când gătim. Dacă avem prea puține dopuri, le lipim între ele și le utilizăm ca suport, atunci când vrem să punem o oală fierbinte pe blatul de bucătărie.

Sticlă de plastic

Dintr-o sticlă mare, de 5 litri, foarte ușor putem realiza un coș de gunoi care poate fi folosit în grădină, garaj, pe balcon sau, de ce nu, chiar în bucătărie, pe blat, pentru a aduna mai ușor resturile din timpul gătitului. Astfel, este necesar doar să tăiem partea superioară a sticlei, acolo unde se regăsește și dopul, apoi să găurim două laturi paralele pentru a introduce un șnur cu ajutorul căruia să ridicăm mai ușor coșul.

Sticlele de plastic pot fi refolosite și ele ca ghivece, cel puțin până o plantă înmugurește și este mutată în grădină sau într-un ghiveci mai mare.

Nu refolosim sticlele de plastic pentru a stoca lichide pe care le consumăm. Chiar dacă sunt bine spălate, nu esti igienic să folosim sticlele de plastic de prea multe ori pentru consumul personal.

În cazul obiectelor de mai sus, dar și a altor obiecte din casă, dacă decidem totuși să le aruncăm, trebuie să facem asta într-un mod responsabil și să reciclăm fie la pubelele dedicate din apropiere, fie la centrele special deschise în acest sens.

Alte articole

Descoperă magia Harry Potter!

A început aventura Harry Potter pe Sample-Box.eu. Înscrie-te în campanie (secțiunea Promoții) printre primii participanți și primești automat un album Harry Potter care conține și 6 abțibilduri pentru a începe colecția. Magia Harry Potter este aici și copilașii sunt fascinați să redescopere această lume prin intermediul albumelor cu abțibilduri. Părinții au redevenit și ei copii,

Cum prevenim astenia de primăvară?

A venit primăvara! Cel mai frumos anotimp asteptat de noi toți după o iarnă grea și rece.  Primăvara înseamnă ,,dezghețul, topirea, trezirea la viață, reînnoirea și renașterea naturii, vieții și a societății’’. Sună bine, nu-i așa? Observarea reînnoirii totale a naturii după o iarnă lungă și rece este incredibil de frumoasă, dar te poate face să te comporți ca o muscă somnoroasă, și nici nu ai fost noaptea trecută la petrecere.

Activități în aer liber pentru copii și părinți

 Hai la joacă! De ce? Orice părinte își dorește să petreacă timp de calitate cu copilul său, fie că acest lucru înseamnă 2 ore pe săptămână, sau chiar zilnic, mai ales când acest timp îl poți îmbina cu dezvoltarea copilului. Un exemplu benefic îl reprezintă activitățile în aer liber, pentru că acestea nu doar creează

Cum curățăm corespunzător plăcile de gresie și faianță

Curățarea gresiei și faianței face parte din rutina unei îngrijiri temeinice a casei. Sigur că acestea sunt șterse frecvent, însă periodic este nevoie să folosim un proces mai complex, pentru a îndepărta petele dificile, depunerile de calcar și murdăria din rosturi. Fie că avem plăci de culoare închisă sau deschisă, pentru a le păstra curate

Scroll to Top